Performance jako forma ekspresji: od Marina Abramović do lokalnych artystów.

Design w codziennym życiu: jak sztuka wpływa na przedmioty, które używamy każdego dnia?

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem konwersji materii, jaki pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, żeby uwolnić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, jaki pozostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury buchania – dowiedz się znacznie więcej na witrynie wina. Wina mają do tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym wynikiem fermentacji, niemniej jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Bowiem pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają mnóstwo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą zawartość metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.
1. Przejdź dalej

2. Zobacz stronę

3. Sprawdź teraz

4. Sprawdź tutaj
Historia malarstwa renesansowego: główne postacie i ich dzieła.

Categories: Moda kliknij tutaj

Comments are closed.

Bankowość dla Mill

Bankowość a Big Data: Jak Analiza Danych Wpływa na Usługi ...

Jesienne Inspiracje:

Wrzesień w Kulturze Popularnej: Filmy, Muzyka i Literatura Branża budowlana w ...

Wpływ polskich trad

Historia polskiego wzornictwa i mody od XV wieku do dziś. Szkło ...

Wpływ polityki mone

Rolę edukacji finansowej w świadomych decyzjach bankowych. Za przebieg logistyczny, twierdzi ...

Wykorzystanie energi

Budownictwo na terenach trudnych – konstrukcje na wodzie, w górach, ...